Pljevaljski sir - zaštićeni brend

Bez autora
Apr 29 2013

U Pljevljima je formirano Udruženje proizvođača pljevaljskog sira koje će uskoro podnijeti zahtjev za registrovanje oznake porijekla ili geografske oznake tog čuvenog mlječnog proizvoda. Realizacija pomenutog projekta počela je u januaru, a odobren je i finansijski podržan od USAID-a, opštine Pljevlja i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, s krajnjim ciljem da pljevaljski sir bude jedan od prvih crnogorskih proizvoda koji će imati zaštićeno porijeklo. Na osnivačkoj skupštini Udruženja proizvođača pljevaljskog sira, za predsjednika Skupštine izabran je Radoš Vučetić, a za predsjednika udruženja Vojislav Zindović. Prije formiranja Udruženja, opštinska Služba za poljoprivredu organizovala je predavanje na temu „Zaštita oznake porijekla ili geografske oznake pljevaljskog sira“. O važnosti pljevaljskog sira za crnogorsku poljoprivredu i njegovoj zaštiti.

Pljevaljski sir - zaštićeni brendU Pljevljima je formirano Udruženje proizvođača pljevaljskog sira koje će uskoro podnijeti zahtjev za registrovanje oznake porijekla ili geografske oznake tog čuvenog mlječnog proizvoda.

Realizacija pomenutog projekta počela je u januaru, a odobren je i finansijski podržan od USAID-a, opštine Pljevlja i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, s krajnjim ciljem da pljevaljski sir bude jedan od prvih crnogorskih proizvoda koji će imati zaštićeno porijeklo.

Na osnivačkoj skupštini Udruženja proizvođača pljevaljskog sira, za predsjednika Skupštine izabran je Radoš Vučetić, a za predsjednika udruženja Vojislav Zindović.

Prije formiranja Udruženja, opštinska Služba za poljoprivredu organizovala je predavanje na temu „Zaštita oznake porijekla ili geografske oznake pljevaljskog sira“. O važnosti pljevaljskog sira za crnogorsku poljoprivredu i njegovoj zaštiti, govorio je profesor Slavko Mirecki.

Dio projekta je i brošura „Osnove proizvodnje pljevaljskog sira“ koja će svim sadašnjim i potencijalnim proizvođačima poslužiti da naprave još kvalitetniji proizvod i da ga, uz neophodnu dozu marketinga, organizovano i kontinuirano plasiraju na crnogorsko i tržište regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik